Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Володимир Гніцевич

«Не раз думав: «Ну все, тепер точно кінець»

переглядів: 1102

Ми з дружиною залишилися удвох. Сини із сім'ями виїхали на мирну територію, у них будинки побило снарядами. Через мою інвалідність (два роки тому мені через діабет ампутували обидві ноги) всі турботи лягли на плечі дружини.

Дивитися на свій город я зараз не можу без сліз. Обробити землю немає можливості фізичної. Життя моє дуже змінилося після тієї операції: постійно треба приймати ліки, мучать фантомні болі, через які ночами спати не можу.

А ще – коли обстрілювати починають, я не маю сили відразу сховатися в безпечному місці. Не раз думав: «Ну все, тепер точно кінець».

Нещодавно в будинок прилетіла куля, ледь у дружину не влучила. У мене постійні перепади тиску. Причому навіть тонометр не завжди може показати, наскільки тиск «стрибнув».

Усі пенсії наші йдуть на ліки. На продукти грошей бракує. Але ми віримо, що настане мир, до нас приїдуть, нарешті, онуки – і їхній сміх заповнить порожні кімнати нашого будинку.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2015 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій