Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Василівна Опанасенко

«Не було газу, неможливо інколи було приготувати їжу, вода та світло з часом також зникали»

переглядів: 50

24 лютого пів на шосту ранку розбудив дзвінок від батька, піднімаю слухавку і чую: «Швидко збирайте найнеобхідніші речі, документи, я за вами скоро заїду, заберу - почалася війна». Я спросоння нічого не зрозуміла: збудила сина, почали текти сльози, страх, істерика... Було страшно залишати без нагляду свою квартиру. Сина забрав мій батько до себе, тому що в них поруч укриття. Я ходила на роботу майже щодня, працювала в аптеці. Людей багато було, черга величезна щоразу. Було дуже гучно.

Не було газу, неможливо інколи було приготувати їжу, вода та світло з часом також зникали. Нестача води була, перетворювали сніг навіть, коли неможливо було сходити до криниці набрати води через обстріли. Було важко добиратися до роботи, інколи доводилося ходити пішки, а це приблизно 11 км в один бік.

Шок був, коли у батьків вибило вікна в квартирі в той час, коли моя мама та мій син тільки піднялися з підвалу поїсти та переодягнутися і трапилося так, що поруч впав снаряд.

Ми з дитиною проживаємо вдвох.  Робота є, досі працюю в аптеці фармацевтом.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2023 Текст Історії мирних жінки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода непродовольчі товари неповні сім'ї їжа 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій