Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Володимир Захаров

"Навіть після звільнення Київської області звісток про них не було"

переглядів: 156

59-річний Володимир Захаров зник у березні 2022 року, коли російська армія наступала на Київщині. Лише у лютому 2023-го за результатами ДНК-тексту рідні дізналися, що він загинув. З'ясувалося, що обгорілі тіла, знайдені в автомобілі на дорозі Макарів – Липівка Київської області, належать Володимиру та його племіннику Олександру Бондаренку. Колону авто, в якій вони їхали, обстріляли окупанти.

Навіть після звільнення Київської області звісток про них не було

Володимир народився на Вінниччині. У місті Хмільник закінчив школу та здобув середню спеціальну освіту майстра виробничого навчання. Навчав учнів керувати краном. У вільний час любив рибалити, відпочивати на природі з родиною і поратися біля машини.

«Спокійний, добрий, врівноважений. Як батько і чоловік, був дуже добрим, а дідусь – узагалі неймовірний», – розповіла дружина Олена Захарова.

Володимир достроково вийшов на пенсію. Деякий час був без роботи. Племінник покликав його попрацювати охоронником полів у Макарівську громаду.

21 лютого 2022-го чоловіки поїхали на Київщину, де їх застала повномасштабна війна. Рідні дзвонили і просили вибиратися. Востаннє Володимир й Олександр контактували з родичами на початку березня, а потім зникли безвісти. Навіть після звільнення Київської області звісток про них не було.

Родичі шукали їх у списках полонених, зверталися по допомогу до юристів. У синів Володимира та Олександра взяли зразки ДНК. Через 11 місяців після зникнення чоловіків зафіксували перший збіг – із тілами, які виявили 14 квітня 2022-го у машині на дорозі Макарів – Липівка.

У Володимира Захарова залишилися дружина, двоє синів, пʼятеро внуків і брат. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київська область 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій