Анастасії Сенів було 32 роки. Вона загинула проти ночі 6 липня 2023-го, коли російська армія атакувала Львівщину ракетами «Калібр». Ворог влучив по житловому будинку Львова, де мешкала дівчина. Відомо про загибель чотирьох мирних жителів внаслідок цієї атаки. Серед них також мама Анастасії.

Настя була, як сонечко. Дуже світла людина

«Не стало Анастасії Сенів та її мами Мирослави Садової. Вони – сім’я нашого вартового Володимира Садового – рідна сестра та мама! Ворожа ракета влучила просто у будинок, в якому вони мешкали», – повідомив Ігор Зінкевич, очільник львівського медіа, де підпрацьовувала Настя.

Анастасія Сенів мешкала у Львові. Після школи закінчила з відзнакою фаховий коледж інфокомунікацій Національного університету «Львівська політехніка». Була старостою групи. Продовжила навчання в Одеській національній академії зв’язку ім. О. С. Попова, яку теж закінчила на відмінно.

Працювала у відділенні «Укрпошти» – починала з посади операторки, потім перейшла до відділу технологій, а далі – у відділ із підбору персоналу. Разом із тим підпрацьовувала на стрічці новин у львівському медіа. Була волонтеркою одного із християнських благодійних фондів, де її пригадують неймовірно доброю та веселою дівчиною.

«Я знала Настю чотири роки, відколи пішла працювати на Укрпошту. Ми досить часто спілкувалися з приводу роботи, радилися, а потім просто подружились. Вона була, мабуть, найпозитивніша, найщиріша і найсонячніша людина з усіх, кого я знала. Від неї завжди наче заряджаєшся під час спілкування. А сміх… Який він був дзвінкий, щирий, аж самій хотілось сміятися», – розповіла колега загиблої Альона.

«Настя була, як сонечко. Дуже світла людина. Завжди усміхнена... Мала нареченого, з яким планувала пов’язати свою долю, але, на жаль, не встигла… Всі, хто знав Настю, пам’ятатимуть її веселою, позитивною, доброю, квітучою», – додала колега Оксана Собчук.

В Анастасії Сенів залишилися бабуся, брат зі сімʼєю та наречений.

Історія з instagram каналу Victims of russia.