Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Софія Пахомова

«Наслідків боїв були на кожній вулиці»

переглядів: 314

Пахомова Софія, 16 років, НЗ  «НВК «Гарант», м. Лисичанськ

Есе "Один день"

Перше, що приходить на розум, згадуючи той час, – страх.  Це слово залишається в мені синонімом до 2015 року. Маленька, я не розуміла, що відбувається, що за гучні звуки і чому мама говорила збирати речі.

Особисто для мене почалась війна, коли впали перші снаряди, коли вулиці стали порожніми та на дорогах практично не було машин. Головне усвідомлення того, що відбувається, прийшло в підвалі поруч з близькими, які не були схожі на себе. Тоді  і з’явився страх не тільки за себе, а й за тих, хто був поруч. У такі моменти по-справжньому починаєш цінувати те, що маєш.

Людей у військовій формі ставало більше так само, як військової техніки, наслідків боїв на кожній вулиці. Я зрозуміла, що йде справжнісінька війна.

Я не особливо пам’ятаю, що тоді відчувала насправді, тому що була маленькою, як зараз я відчуваю гордість за нашу країну, що були люди, яким не була байдужа війна, які приїжджали з інших міст, щоб допомогти всім нужденним. Цей розділ в історії України дуже допоміг об’єднатися і стати на захист нашої держави.

Мир – це коли ти і всі, хто тебе оточує, відчувають себе в безпеці; коли люди переймаються проблемами один одного, намагаючись зробити нашу країну кращою. Найголовнішим, на мій погляд, є взаєморозуміння, без цього в наш час не буде спокою.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Лисичанськ 2014 Текст Історії мирних діти обстріли безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій