Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена

«Наші будинки розбити, слава богу, що всі живі»

переглядів: 118

Залишившись у місті, жителька Охтирки допомагала містянам, випікаючи хліб

Я зранку 24 лютого встала, і тут мені сусід зателефонував і каже, що почалася війна. Я не повірила. А ми живемо майже на окраїні Охтирки, і тоді почули вибухи. Літаки літали, був просто жах!

Мені дуже тяжко про це все розповідати. У моєї подруги дім розбило: впала бомба і порозбивала тут все. Слава Богу, що вони живі залишилися і встигли в погріб втекти. У нас там чоловіка брат живе, все розбите, вікна розбиті.

Хліба не було, ми самі пекли його. Старалися своїми силами виживати, а гуманітарну допомогу майже нам не давали. У нас свій дім, то була своя вода. Світло відключали, звісно, але ми якось пережили все це. Всі мої рідні були тут, ніхто не виїжджав.

Я працюю - ми хліб пекли і готували там всім. Місяць не ходила на роботу, а потім почала ходити. Дуже нервувала, пила сильні пігулки, бо валеріана не допомагала. Якось відволікалися розмовами. 

Ми думали, що це буде тривати пару тижнів, але вже рік пройшов.

Я думаю, що наші хлопці сильні, ми маємо перемогти і зустріти перемогу. Все у нас буде добре, і якщо всі дружні будуть, то все відновлять. Були б здоров’я і мир, а інше все прикладеться. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Охтирка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій