Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Юріївна Ігнатченко

«Боялися за дітей, але намагалися не панікувати, щоб не лякати їх»

переглядів: 102

Мені 36 років. У мене є чоловік, донька і син. Ми живемо в місті Охтирка Сумської області.

У ніч з 23 на 24 лютого ми не спали. Заснули лише під ранок. Прокинулися о п’ятій годині, дізналися з новин, що почалася війна. У нас уже були зібрані валізи. Ми перенесли дітей у безпечнішу кімнату, за дві стіни. Дочекалися, поки вони прокинулися. Потім відвезли їх до батьків у приватний сектор, а самі повернулися. Згодом і ми поїхали до них. Боялися за дітей, але намагалися не панікувати, щоб не лякати їх.

Коли росіяни зруйнували ТЕЦ, було холодно, особливо у підвалі. У нас є лабрадор. Він лежав між нами – і ми так грілися. Потім діти захворіли.

Обстріли не припинялися. Ми вирішили виїхати. З березня по вересень були у Варшаві. Завдяки «зеленому коридорові» виїхали з Охтирки до Полтави. Через годину-півтори сіли на потяг до Львова. У ньому були вільні місця. Ми доїхали дуже зручно. До кордону нас довезли на приватному транспорті. Там зустріли волонтери. Велика подяка їм.

Зараз у місті спокійно. Коли лунає тривога, шукаємо безпечне місце. Про всяк випадок валіза завжди стоїть напоготові.

На мою думку, війна триватиме ще рік. Я вірю в те, що після нашої перемоги все буде добре.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Охтирка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій