Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дар’я Булаєнко

"Наша сила полягає в здатності підніматися"

переглядів: 10

Булаєнко Дар'я

9-г клас, Ліцей "Перспектива" Світловодської міської ради

Вчителька, що надихнула на написання – Кранкус Ольга Миколаївна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Буття українкою для мене означає більше, ніж просто визначення національності. Це-моя суперсила, що трансформує особливий погляд на світ і покладає на мене завдання, які я виконую з радістю. Я пишаюся своєю українською ідентичністю і відчуваю безмежну гордість.

Спочатку це відчуття гідності і самовизначеності, яке випливає з того, що я українка. Завдячуючи спадщині великих культур та тисячоліть історії, я відчуваю себе часткою чогось великого та неповторного.

Історія мого народу — це історія мужніх та витривалих людей, що несуть грунтовний багаж минулого, але завжди знаходять силу підніматися.

Українці вирізнялися незламністю духу у найважчі моменти своєї історії. Часи козацтва, голодомор, чорнобильська трагедія — це випробування, які формують наше невгамовне бажання жити і розвиватися. Наша сила полягає в здатності підніматися після кожної перепони, несучи з собою пам'ять і досвід, що роблять нас мудрішими та сильнішими.

Завдячуючи цим якостям, я відчуваю в собі силу української нації, коли стаю на захист правди та справедливості. Моя суперсила проявляється у діях, спрямованих на зміни у сучасному світі та підвищення рівня життя в Україні. Я допомагаю будувати країну, яка гідно представлятиме своїх громадян на світовій арені.

Крім того, бути українкою-означає велику відповідальність за збереження та розвиток нашої унікальної культури та мови. Українська мова — це не лише інструмент спілкування, це безмежне сховище ідей, традицій і поглядів, які збагачують мій внутрішній світ.

Буття українкою — це також не відокремлення від інших культур чи націй, а скоріше запрошення до обміну досвідом і взаєморозуміння, щоб разом із іншими країнами світу ми могли рости і розвиватися. Моя суперсила полягає в здатності будувати мости та співпрацювати для досягнення спільних цілей. Об'єднувати групи ініціативної молоді до покращення умов проживання та розвитку країни. Тим самим наближати її до перемоги!

В епоху глобалізації та зростаючого зв'язку між культурами важливо зберігати автентичність українського способу життя.

Я прагну відтворювати та передавати традиції, розповідати про великих діячів та талановитих митців, щоб надихати молодше покоління до поваги свого коріння.

Отже, буття українкою — це формування особистості, яка свідомо обирає цінності, що визначають український дух. Моя суперсила — у здатності творити позитивні зміни, вносячи свій внесок у розвиток суспільства та сприяючи взаєморозумінню між людьми.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Світловодськ 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій