Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ксенія Фертак

"Наша буремна історія навчила нас гідно переживати багато проблем і різних випробувань"

переглядів: 58

Фертак Ксенія, учениця 9 класу Херсонського наукового ліцею

Вчитель, що надихнув на написання есе: Скрипка Олександр Іванович

«Чому бути українкою – це моя суперсила»

Бути українкою – це не лише привілей, а й справжня суперсила, яка визначає мою ідентичність та позицію у світі. Україна – це країна з багатою історією, культурною спадщиною та унікальною природою. І бути українкою – означає нести це багатство в собі та ділитися ним зі світом.

Українська мова – це моя гордість і сила. Вона – одна з найдавніших мов у світі, нею було написано багато визначних творів. Мова є важливим елементом ідентичності, і я завжди пишаюся можливістю спілкуватися українською та зберігати її живучість.

Суперсила українки має в собі багато складових. Перша з них – це бути патріоткою. На превеликий жаль, нашому народові доводилося постійно виборювати свою свободу в революціях, повстаннях, війнах. Через це ми почали цінувати нашу культуру, ми зрозуміли, наскільки важливо любити свою Батьківщину. Наша духовна спадщина, танці, музика, живопис – це скарби, якими я пишаюсь.

Українська культура – це поєднання традицій, звичаїв, народних ремесел усіх куточків моєї рідної неньки України. Моя суперсила полягає в тому, що я можу розповідати світові про барвисту українську культуру, сприяючи її збереженню та розвитку.

Суперсила має в собі і складову історії. Бути українкою – це бути спадкоємицею героїчних подвигів минулих поколінь, які відстоювали свободу і незалежність країни. Виходить, якщо я українка, то можу підтримувати цей дух боротьби та прагнення до кращого майбутнього для України.

Ще одна складова суперсили українців – це стійкість. Наша буремна історія навчила нас гідно переживати багато проблем і різних випробувань. Саме завдяки цьому досвіду ми стали міцнішими і витривалішими, саме тому зараз ми тримаємо фронт, досі живемо у вільній Україні і допомагаємо нашим військовим. Ми ніколи не пасували перед труднощами, не здамося і зараз.

Україна багата на природні красоти: Карпати, Дніпро-Славуту, ліси й поля,  моря й озера… Ми бережно ставимося до екології країни, примножуємо її багатства. А значить, суперсила українки – це також тісний зв’язок з природою.

Урешті-решт, бути українкою - це мати можливість приносити користь своїй країні, відчувати себе потрібною. Україна ніколи не відмовиться від  активних, розумних та відданих громадян для подолання викликів сучасності, будування демократії та процвітання економіки. Суперсила українки – це мати можливість брати участь у цьому процесі і робити свій внесок у розвиток країни.

Отже, бути українкою – це моя суперсила, яка дарує мені ідентичність, мову, культуру, історію та відповідальність перед своєю країною. Ця суперсила надихає мене на досягнення великих цілей та допомагає зберігати й розвивати те, що робить Україну такою унікальною і прекрасною. Ця суперсила допомагає мені в житті, надає упевненості в собі, у тому, чим  я займаюсь і чим  живу. Я пишаюсь тим, що  українка. Ця суперсила робить нас, українців,  не схожими на інших, унікальними, і наділяє такими чеснотами, володіючи якими, ми впевнено крокуємо у щасливе, мирне європейське майбутнє.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Херсон 2022 2023 Текст Історії мирних жінки діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій