Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Миколаївна Гарцева

«Наш син зараз у полоні»

переглядів: 87

Село, в якому жила Вікторія Миколаївна, потрапило під окупацію. Російські військові пограбували її будинок і викрали сина – учасника АТО. Зараз він знаходиться в полоні.

Мені 50 років. Ми з чоловіком з села Мирне Пологівського району. До війни тримали господарство, працювали. А з її початком все перевернулося з ніг на голову.

24 лютого чоловік приїхав з роботи - його відпустили через те, що почалася війна. Місцями почали кружляти літаки і скидати бомби.

Першого жовтня, поки ми були у від’їзді, окупанти забрали нашого сина, винесли все з хати, з гаража. Син був учасником АТО, вони його схопили прямо на вулиці. Їм, щоб когось у чомусь звинуватити, багато не треба.

Сина ми знайшли у Василівці, три чи чотири рази до нього з’їздили. А потім нам сказали, що його відправили в Донецьку область. Він потрапив у полон, наразі знаходиться в Горлівці.

Ми зараз у Запоріжжі. Не збиралися виїжджати, але так склалися обставини, що довелося. Мирне з шостого березня під окупацією. Після референдуму окупанти сказали, що на виїзд потрібен дозвіл від адміністрації. Подали заявку в адміністрацію у Василівці, тиждень чекали на дозвіл. Нам його дали, і чотирнадцятого жовтня ми виїхали.  

Коли ще знаходилися в окупації, то їздили в Токмак по продукти, бо мали право пересуватися тільки по окупованій території через їхні блокпости. А як виїхали, то почали отримувати гуманітарну допомогу, пенсіонери змогли пенсії оформити.  

Війна закінчиться тільки нашою перемогою, по-іншому бути не може. Нашим хлопцям з передової бажаю витримки. Нехай вони всі повернуться додому живими. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мирне 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими окупація полон
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій