Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Антон Багері

«Наш час народжує нових героїв»

переглядів: 11

Багері Антон, учень 11 класу Харківського ліцею №3 Харківської міської ради

Вчитель, що надихнув на написання есе - Сургай Любов Іванівна

Чому бути українцем - це моя суперсила?

Людське життя… Найбільша цінність у сучасному світі. Найбільша загадка всіх часів і народів. Людина народжується, дорослішає, страждає і радіє, любить і ненавидить, сподівається і розчаровується. У чому сенс? Навіщо ми приходимо в цей світ? Про кого можна сказати, що він прожив гідно? Чи існує у світі щось, за що варто віддати своє життя?

Усі ці питання хвилювали, хвилюють і, переконаний, будуть хвилювати людство, принаймні кращу його частину. Мені дуже імпонує відповідь, яку дав український поет Василь Симоненко: «Живе лиш той, хто не живе для себе, хто для других виборює життя».

Погодьтесь, адже поруч із словом "жити" є слово "існувати". Значить, хтось живе, а хтось існує. Але "у віках" і в "народній пам’яті" можна лише "жити" - не "існувати". І продовжує жити у віках, у народній пам’яті лише той, хто усього себе присвятив служінню іншим.

Зараз такий час, коли я у своїй короткій промові можу обійтися без згадки про звитяжців минулого: наш час народжує нових героїв, чиї імена згадуватимуть і через багато поколінь.

Право вільними жити на своїй землі, бути на ній господарями українці завжди відстоювали зі зброєю в руках. І відстоюють сьогодні. Така вже доля України – боронити Європу від диких орд зі Сходу. «Ми щит Європи. І несем свій хрест». Європейський спосіб життя, європейські цінності виборюються зараз тут, на сході та на півдні України.

Це наші хлопці та дівчата ціною власної крові, а іноді й власного життя, захищають те, що надбало людство протягом тисячоліть: свободу вибору, демократію, справедливість, толерантність. Це справжні воїни Світла, воїни Добра.

Сини та дочки України борються не лише за свою країну – вони борються за весь цивілізований світ. Тому наша країна живе й буде жити. Все буде Україна. Історія нашої держави твориться сьогодні, і творять її ті, хто «не живе для себе, хто для других виборює життя». Саме про них слова, які за останні півтора року стали відомі всьому світові – «Героям слава!» Тому бути українцем це справжня суперсила!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Калинівка 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій