Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валерій Вікторович

«Нас сильно бомбили, бо поруч проходила лінія фронту»

переглядів: 147

Валерій Вікторович у війну залишився без роботи, його будинок постраждав від обстрілів, тому його сім’ї довелось виїхати з дому. 

Мені 67 років, жив я в Харківській області. Я працював, тепер роботи немає, зараз моє підприємство зачинилося. Біля нас проходила лінія фронту, тож нас сильно бомбили. Будинок і господарські прибудови постраждали, тому у квітні нам довелося виїхати в Кривий Ріг.

Я не очікував, що таке станеться. Сама війна – це шок, для мене це було дуже неочікувано.

Коли все почалося, у нас перебило газову трубу, світла також дуже часто не було. Якісь свої запаси їжі були, потім почали возити нам гуманітарну допомогу, і Фонд Ріната Ахметова також нам допомагав, так що з голоду не пропадали.

Ми виїхали на своїй машині. Діти наші виїхали раніше, потім вже ми. В гараж, правда, влучили уламки, але машина не постраждала, ми взяли документи, трохи речей і рушили в дорогу.

Люди, звісно, по-різному реагують на все. Я так – раз це вже сталося, то куди діватися. Тримав себе в руках, до психолога не звертався. Звісно, у людей велика паніка була, але я якось спокійніше все переніс – для мене було головне, щоб діти були в безпеці.

Важко сказати, коли ця війна скінчиться, але я думаю, що до весни ще буде. Бої ще йдуть. Хотілося, щоб закінчилося все як можна швидше.

Поки що не можу говорити про майбутнє: я не знаю, що нас чекає. Хочеться повернутися додому, попрацювати, тому що життя зараз важке. Ми - пенсіонери, але на пенсію сильно не протягнеш.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харківська область 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я житло робота літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи їжа 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій