Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Миколаївна Огільба

«Ми не мали змоги зняти гроші з картки і купити продуктів»

переглядів: 78

Мені 37 років. Я жила з сім’єю в Харкові. Зараз мешкаю з донькою в Полтаві. 

24 лютого ми прокинулися від вибухів. Було дуже страшно. У подальшому ховалися в погребі, бо були прильоти. Перші півтора місяці були найтяжчі, тому що ми не мали змоги зняти гроші з картки і купити продуктів. 

Залишалися невеликі запаси харчів. Привозили гуманітарну допомогу, але ми не завжди встигали отримати її. Тижнями не було світла.

Знайома волонтерка знайшла нам автомобіль. На ньому ми з чоловіком, донькою і свекрухою доїхали до вокзалу, а звідти потягом – до Полтави. Свекор був категорично проти від’їзду. Він залишився вдома з меншим сином. 

Ми зупинилися у родичів, які виїхали раніше. Планували кілька днів перепочити й поїхати за кордон. Однак спочатку захворіла свекруха, потім – донька. Так ми і залишилися. 

Я не працюю. Живемо з донькою на матеріальну допомогу від держави. Сподіваємося, що війна закінчиться найближчим часом.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харківська область 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я непродовольчі товари робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій