Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Василівна Дрокіна

«Нам в сільраді сказали, що потрібно вивозити дітей»

переглядів: 54

Ми з Донецької області, з-під Бахмута. Зі мною живе онук 13 років. Я працюю на пошті, тому про початок повномасштабної війни дізналася в сільраді. І по телевізору одразу все передали. Нам в сільраді сказали, що потрібно вивозити дітей. Тому ми й виїхали 8 квітня. 

Ми шукали волонтерів, і автобусом виїхали до Дніпра. А потім поїхали до знайомих в Кривий Ріг. Думали, що десь через два тижні поїдемо додому, але дім вже розбили.

Чоловік з мамою був в селі поруч - вони недавно теж сюди приїхали. У його мами також житла немає. Все одно ми нікому не потрібні, живемо без нічого, збираємося додому. 

Вдома давали гуманітарну допомогу, там у нас свій город, кури, кролі свої були. А тут не дуже легко: якщо і дають гуманітарну допомогу, то тільки пільговим категоріям. Нам тільки один раз давали, як ми приїхали. 

Найгірше - що залишилися без житла, без роботи, до пенсії не доробили. В березні маму там похоронила, це все - стреси війни. Хочеться, щоб швидше вона закінчилася. Але у нас там все дуже складно: місто наше зовсім розбивають, і немає ніякої надії. А хочеться вірити.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Опитне 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій