Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Олександрівна

"Найважчим було покинути домівку"

переглядів: 39

Я викладач Бахмутського педагогічного коледжу. До війни я працювала у Бахмуті, мала свій колектив, займалася спортивними і бальними танцями. Ми їздили на конкурси. Коли розпочалася війна, ми виїхали у Жовті Води, тому що сюди евакуювали мій коледж. Нині я продовжую працювати викладачем. До війни у мене був свій дім, дача. Зараз я орендую житло. 

У перший ранок війни ми почули вибухи, але не могли зрозуміти, що це таке. Потім зрозуміли, що це був ракетний обстріл. Відтоді почалося життя у постійному страху. Наше місто розташоване в улоговині і там багато висот. Ми відчували цей страх, чули як усе літає. Були обстріли, ми спускалися у підвали. Життя поділилося на до і після. Навіть порівняти не можна ці два життя. Коли ти маєш усе, а потім залишаєшся ні з чим. Починати життя заново дуже важко. 

Найважчим було покинути домівку. Вдома я була ще ціле літо. Були влучання у будинки. Ми сподівались, що окупанти до нас не зайдуть, бо там висоти. Думали, обійдуть наше місто. Але так не сталося. Там уже не було зв'язку, потрібно було виїжджати. Я до останнього сподівалась, що все закінчиться. 

Хліб нам давали через день або щодня. Була гуманітарна допомога. Магазини поступово зачинялись. У мене дача, я її не покидала. Дуже важко було все залишити. У нас був підвал обладнаний дуже гарно. Дуже добре було, що були волонтери, які годували собак і котів. У нас у місті залишилось дуже багато тварин. 

У Жовтих Водах дуже багато людей із Бахмута. Більшість залишилося без домівок. 

Вдячна вашому фонду за допомогу. Вона дуже доречна.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бахмут 2022 Текст Історії мирних жінки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло робота внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій