Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Василь Павлович Лях

"Найскладніше було покидати рідні місця"

переглядів: 236

Я жив під Авдіївкою. Маю дружину, дочку і сина. Син зараз захищає нашу Батьківщину. 

Я працював на Авдіївському коксохімічному заводі, був на зміні, пройшов по об'єктах і почув від друзів, що розпочалася повномасштабна війна. 

Вирішили виїхати, коли розпочалися прильоти по селу, по вулиці, по будинку. Я до останнього залишався вдома, моя родина виїхала трохи раніше. Я повинен був відпрацювати до липня. А коли вже стало зовсім гаряче, довелося виїхати. 

Пасіка у мене була велика, шкода було залишати. Мама залишилась під Авдіївкою на лінії фронту, не хоче виїжджати. Доводиться хоча б раз на тиждень їздити до неї, відвозити ліки і продукти, дбати про опалення. 

Найскладніше було покидати рідні місця. У мене машина, вивозив нею дружину і родичів. Тяжко було прийняти, що братній народ нас знищує. Трагедія для людей, які постраждали сильніше за мене, у кого загинули рідні і близькі. 

Захоплююсь героїзмом наших захисників. Молодці хлопці, які воюють і звільняють наші українські землі від російських окупантів. 

Дякую всім благодійникам, які нам дуже допомагають. Фонду Ріната Ахметова окреме дякую. І держава про нас піклується. Ми до війни так не харчувалися, як зараз. Гріх скаржитись.

На мою родину війна вплинула погано: донька за кордоном, син на війні. Я не можу знайти собі роботу. Дружина працює. 

Коли ми об'єднаємось, тоді переможемо. Хочу бачити своє майбутнє мирним, щоб усі були здоровими. Хочу повернутися в Донецьк, зустріти друзів. Щоб була Україна!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Авдіївка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я непродовольчі товари робота літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій