Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Юріївна Продивус

"Найщасливіші моменти - те, що діти живі і чоловік повернувся з полону"

переглядів: 96

Ми з Маріуполя. Вторгнення ми відчули на всю тисячу відсотків. Я на той час була у декреті. Моїй дитині тоді було три місяці. Чоловік на службі. 

Чоловік зателефонував рано-вранці і повідомив, що розпочалася війна. Ми не готувалися, але знали, що колись вона буде. Ми перейшли з дев'ятого поверху до приватного будинку. З Маріуполя ми виїхали 22 березня. 

У нас були проблеми з їжею і водою. Я була сама з двома маленькими дітьми, нікуди не могла вийти. Ми зливали воду з бойлера і пили. У нас у ванній була вода з розсталого снігу. Ми її теж пили. А після драмтеатру не було на що чекати, то ми вирішили якимось чином вибиратися. 

У нас сусід проросійський виїжджав. І жінка, у будинку якої ми жили у підвалі, сказала йому, що я - її невістка з Харкова. То він нас взяв. Довіз нас до Бердянська. Там ми залишалися п'ять днів. Звідти нас вивезли інші люди. Чоловік із жінкою взяли мене з дітьми до себе в машину. 

Чоловік був у полоні. Його звільнили у крайньому обміні. Він перебував на "Азовсталі". Найщасливіші моменти - це те, що діти живі і чоловік повернувся з полону. 

Я думаю, що відчуття, які у нас були у Маріуполі, будуть з нами все життя. Може трохи загубляться, але не залишать. 

Я маю велику віру і надію, що Україна переможе, і війна до кінця 2023 року закінчиться. Думаю, що у нас буде все добре, що наші люди вдихнуть на повні груди. Сподіваюсь, це буде дуже швидко.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими окупація полон
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій