Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лариса Олександрівна Орєхова

"Найбільше шокували звірства російської армії"

переглядів: 136

Я працювала в Маріупольській дитячій лікарні медсестрою. У перший день війни виїхала з міста. Було складно виїжджати, але власними автомобілями ще було можливо. У Волновасі уже висадили в повітря міст, не ходили вже ні автобуси, ані потяги. 

Нам було, куди їхати, ми поїхали до родичів. Кішку не встигли забрати - так вона і загубилась. Не встигли взяти майже нічого: документи, трудову книжку з роботи не забрала. У чому стояли - у тому й поїхали. На роботу не можу влаштуватися без документів. Оформили допомогу. Мій двоюрідний брат має інвалідність, я за ним доглядаю. 

Найбільше шокували звірства російської армії, знущання над мирним населенням. 

Нам дуже допомагає фонд ЯМаріуполь: дає гуманітарну допомогу, продукти, одяг, подушки, ковдри. Інші благочинні організації дають безкоштовно ліки. Ми відчуваємо підтримку. 

У мого двоюрідного брата у Маріуполі згорів будинок, тепер він живе у мене. І я додому невідомо коли потраплю. І тут неможливо покинути, і туди не поїдеш. Тримаємось.

Війна закінчиться нашою Перемогою. Питання тільки часу, коли це станеться. Будемо чекати і сподіватися. Хочемо повернутися додому. Там у мене робота, рідні.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари люди з обмеженими можливостями внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій