Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Хаджава

"Російські військові скинули на театр авіабомбу"

переглядів: 34

30-річний житель Маріуполя Олександр Хаджава загинув разом із молодшою донечкою і дружиною під час російського авіаудару по Драмтеатру 16 березня 2022 року.

Російські військові скинули на театр авіабомбу…

Олександр був родом із Маріуполя. Закінчив індустріальний технікум. Працював зварювальником на металургійних підприємствах. Разом із дружиною виховував двох донечок.

«Любив життя. Гарний чоловік, чудовий батько, чудовий син. Захоплювався автомобілями, риболовлею, багато працював. Завжди говорив: «Хочу, щоб моя родина жила добре». У 2023 році мріяв поїхати до Туреччини», – пригадала про сина мама Ірина.

Після початку повномасштабної війни Олександр із двома донечками і дружиною переїхав до батьків на вулицю Зелінського. До 11 березня всі разом переховувалися там у підвалі. Але зранку того дня пролунав авіаудар – влучило по сусідньому будинку, загинули десятки людей. Родина вирішила шукати безпечніше місце й опинилася в Драмтеатрі.

«16 березня ми були в театрі. Син – на польовій кухні. Невістка з двома онучками – на другому поверсі. Ми з чоловіком – у кімнаті під сходами», – розповіла мама Олександра, Ірина.

Вона бачила сина незадовго до бомбардування. Саме він запропонував батькам спуститися із другого поверху під сходи. Це врятувало їм життя. Він приніс рідним поїсти, спитав, як влаштувалися й повернувся до польової кухні…

Далі був авіаудар. Невістка Ірини з молодшою онукою загинули на другому поверсі, старша дівчинка змогла врятуватися. Сина вбили уламки на польовій кухні.

«Ми думали виїжджати… Але до Бердянська просили 6 тисяч з людини. «Мамо, заспокойся, день-два і все закінчиться», – говорив син. А 16 березня о 9:30 – авіаудар. Російські військові скинули на театр авіабомбу…», – сказала Ірина.

Тіло Олександра відкопали 20-21 квітня 2022 року. Старшому братові дозволили забрати тільки його годинник. Загиблого відвезли до моргу. Подальша доля його тіла рідним невідома.

В Олександра залишилися старша донька Валерія, брат, батьки.

Точне число загиблих від удару по театру невідоме, йдеться про сотні людей.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій