Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марія Толмачова

«Найбільша радість мого сьогодення – це віра в перемогу»

переглядів: 8

Толмачова Марія, учениця 8 класу Гімназії №3 м. Шепетівка

Вчитель, що надихнув на написання есе - Юр'єва Оксана Миколаївна

Чому бути українкою - це моя суперсила?

Я – українка. Сьогодні  це не лише національність, а й особлива ідентичність, яка наділяє мене цілим рядом суперсил. Чому я так люблю Украину ? Це питання на яке є багато різних відповідей. У цій чудовій країні народилася моя бабуся Тетяна Іванівна, дідусь Володимир Миколайович, мама Ірина, тато Артем…

У цьому есе я хочу поділитися своїми думками про те, чому бути українкою – моя суперсила.

По-перше, культура та історія України наповнюють мене силою для боротьби і натхненням для творчості. З дитинства я мріяла писати вірші, як  Леся Українка і боротися з несправедливістю, як це робив Тарас Шевченко. Україна – це країна з багатою та складною історією, населена гостинними і талановитими людьми.

Подорожуючи містами, у яких знаходяться пам'ятки культури, музеї, палаци, я захоплююсь історією України, ніби проживаю її. Я пишаюся українськими традиціями, народним мистецтвом, унікальною кухнею та багатьма іншими складовими нашої культури.

Кожна деталь української культури: краса одягу, неповторність української пісні і танцю, оригінальність приготування традиційних страв, дотепність фольклору -  надихає мене і нагадує про моє походження. Ця  народна культура стала частиною моєї особистості, звеселяючи і підтримуючи в різних життєвих ситуаціях.

По-друге, я вважаю, що український народ має непереборну силу духу. Незважаючи на труднощі та випробування, з якими наша країна стикається, українці виявляють неймовірну витримку, солідарність і оптимізм.

Ми маємо здатність долати карколомні перепони, прагнучи кращого майбутнього. При журбі за рідною домівкою, я згадую що я – українка  і що скоро я повернуся додому, в рідний Харків. Найбільша радість мого сьогодення – це віра в перемогу. Ця суперсила  - мій  «комашиний» внесок у наближення омріяного миру. Вона підштовхує до дій.

Щоденна молитва за воїнів, допомога дорослим у волонтерських справах, піклування про бездомних тварин, шкільне навчання дають мені сили вірити і просто жити.

По-третє, Україна – це унікальна земля із прекрасною природою і багатими природними ресурсами. Як українка, я ціную красу нашої країни, прагну її охорони та збереження. Білосніжні Карпати, синє Чорне море, безмежні поля, смерекові ліси – все це надихає мене і нагадує про значущість турботи про навколишнє середовище, природні багатства. Я вважаю, що кожен з нас, будучи українцем, зобов'язаний дбати про свою країну та допомагати їй стати ще кращою.

За рік свого проживання на Хмельниччині я допомогла багатьом  бездомним тваринам їжею та справжньою домівкою. Ще разом з родиною всаджувала дерева і квіти в Шепетівці – місті, де ми зараз проживаємо. Я знаю: українці захоплюються красою природи – і в цьому ще одна наша суперсила!

Зрештою, бути українкою – це означає бути частиною унікальної спільноти людей, які об'єднані спільним прагненням світлого майбутнього для нашої країни. Ми українці – це активні учасники суспільства, готові робити свій внесок у розвиток економіки, освіти, культури та інших сфер життя.  Моя суперсила полягає в моїй здатності брати участь і впливати на процеси, мати голос і бути почутою.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Вовчанськ 2022 2023 Текст Історії мирних діти переїзд безпека та життєзабезпечення діти внутрішньо переміщені особи Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій