Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анна Вакулюк

"Надю, ми в пеклі!", – сказала вона тоді"

переглядів: 36

50-річна Анна Вакулюк загинула з сином Іваном 13 березня 2022 року у дворі житлового будинку в Маріуполі. Обстріл застав їх, коли готували їжу біля під’їзду. Поряд загинуло ще троє людей. П’ятиповерхівка, де мешкали Вакулюки, згоріла.

Надю, ми в пеклі!

Разом із сином Анна жила в Центральному районі. Під час повномасштабної війни залишалися у місті. Мешкали на останньому поверсі пʼятиповерхівки. Спочатку переховувалися від обстрілів у ванній. Потім спустилися до підвалу.

«Я просила їх виїжджати, адже у них була автівка, а Іван мав водійське посвідчення. Але племінник із невісткою вирішили залишитися. Обстріли посилювалися. Машина в гаражі згоріла. Останній раз я розмовляла з Анною 9 березня. «Надю, ми в пеклі!», – сказала вона тоді», – розповіла сестра чоловіка Анни, Надія Вакулюк.

Анна народилася у Маріуполі. Закінчила торговий технікум. Працювала продавчинею. У 2011 помер її чоловік. Анна з сином залишилися вдвох. Її пригадують доброю, спокійною, дбайливою мамою, чудовою фахівчинею.

«Ми познайомилися, коли працювали в торгівлі. Анна була світлою людиною. Любила сина», – розповіла знайома Олена Пришва.

«Анна була фаховою продавчинею. Привітною, завжди давала слушні поради. Як зараз, перед очима її легка усмішка, тихий голос. Від неї віяло добром та спокоєм», – додала покупчиня Олена.

«Невістка було доброю і чуйною. Любила читати, готувати. Сенсом її життя був син Іван», – додала Надія Вакулюк.

Анну та Івана спершу поховали на подвірʼї, а в червні 2022 року перепоховали на Старокримському цвинтарі.

В Анни залишилися брат, сестра, племінниці й інші родичі.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Обстріли Маріуполя їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій