Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марія Гончар

"На згарищі рятувальники знайшли фрагменти кісток"

переглядів: 25

Марія Гончар згоріла у власному будинку в селі Новоселівка на Чернігівщині в середині березня 2022 року.

На згарищі рятувальники знайшли фрагменти кісток

Новоселівка – це передмістя на півночі Чернігова. Село розташоване праворуч від траси, що веде на Новгород-Сіверський. З іншої сторони – гаражний кооператив, де після початку повномасштабної війни перебували російські окупанти та їздили їхні танки.

Люди у Новоселівці жили під постійним вогнем. Майже не виходили за межі своїх дворів. У селі знищили близько 150 будинків. Місцеві не можуть сказати, коли точно згорів дім Марії Гончар.

Жінці був 81 рік. Вона нaродилася і мешкала у Новоселівці. Не була одруженою та не мала дітей. Жила аскетично.

«У хаті Марії не було електроенергії, води, навіть груби. Іноді взимку вона спала у хліві з коровами – так грілася. Марія була максимально аскетичною. Прагнула відмежовуватись від цивілізації. Скільки знаю її – таким було її ставлення до життя», – розповіла односельчанка Ніна.

Про загибель Марії місцеві жителі довідалися лише тоді, коли у квітні 2022 року Збройні Сили України звільнили Чернігівщину. На згарищі, де колись була її хата, рятувальники знайшли фрагменти кісток.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новоселівка 2022 Текст Історії мирних жінки пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення житло літні люди (60+) перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій