Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Микола Селівон

"Будинок ущент згорів"

переглядів: 7

49-річний Микола Селівон загинув 16 березня 2022 року у селі Новоселівка на Чернігівщині. Він жив з мамою, яка того дня була у будинку друзів. Почався сильний обстріл і снаряд влучив у той дім, куди пішла мама. Спалахнула пожежа. Микола прибіг туди, щоби забрати матір. Коли вони поверталися, знову полетіли снаряди. Микола накрив матір своїм тілом. Від отриманих поранень він загинув на місці.

Будинок ущент згорів

Маму, із травмами, вивезли до Чернігова, де вона перебувала до звільнення області. Тіло Миколи спершу прикопали на городі, а після звільнення області ексгумували і перепоховали на кладовищі.

Микола народився і майже все життя провів у Новоселівці. Строкову службу служив у Німеччині. Повернувшись додому, працював у жеку: лагодив дахи. Потім одружився, народилася донька. Однак подружнє життя не склалося і пара розлучилася.

«Дядько був добряком… Жив у селі з мамою, доглядав за нею. Займався господарством. Він хотів піти на війну, але не міг залишити маму, бо вона слабка… Дуже шкода, що він загинув», – сказала племінниця чоловіка, Олена.

У той самий день, коли загинув Микола, снаряд влучив у його батьківський дім. Будинок ущент згорів.

У Миколи Селівона залишилися донька, брат, мама та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новоселівка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій