Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Іванівна Титаренко

«На узбіччях мертві люди лежали, все навколо було заміновано»

переглядів: 94

Тетяна Іванівна евакуювалася з чоловіком у Запоріжжя. Однак ще до від’їзду жінці довелося пережити окупацію села та побачити всі безчинства російських військових. 

Мені 62 роки, я проживала в селі Новокарлівка Пологівського району. Нашу хату обстріляли – вікна вилетіли. Потім російські військові заселилися, і нам діватися нікуди було - ми виїхали.

Дуже страшним був початок війни. Це було, здається, восьмого числа: прилетіли в село ракети, та не розірвалися: по метру стирчали із землі. 

Магазини закрилися,  гроші ніде зняти - дуже було тяжко, дуже. В мене і проблеми з серцем, і тиск, але я ліки мала. Продукти, як для села, були. Хліба тільки не було, але ми пекли коржі.

Вийдеш по воду – літак летить, на танках по селу їздять з автоматами. З двору вийти не можна, це дуже страшно.

Ми з чоловіком все життя працювали, облаштовували дім. А потім все залишили, і зараз голі-босі. Безхатченками стали. 

Сім блокпостів треба було проїхати, щоб доїхати до Запоріжжя. Скрізь - окупанти на бронетранспортерах і танках. На узбіччі мертві люди лежать, все навколо заміновано. Це дуже лякало. 

Приїхали в Запоріжжя, тому що я тут працювала до 2000 року. Потім пішла на пенсію, і ми переїхали жити в село, в батьківську хату.

Дай Бог нашим бійцям сили, щоб вистояли!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новокарлівка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи їжа 2022 окупація фільтрація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій