Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталя Олександрівна Семенюта

«На роботу та з роботи ми ходили під обстрілами»

переглядів: 98

У мене велика сім’я: чоловік, двоє дітей, батьки та сестра з дитиною. Ми жили в Оріхові. У середині квітня виїхали в Запоріжжя, бо у моєї семирічної доньки почалася істерика: вона кричала, що ненавидить росіян за обстріли й за те, що вони не дають спокійно жити. Та й ми не витримали. Після того, як окупанти вкотре обстріляли хлібокомбінат, на якому ми працювали, нам стало зрозуміло, що далі залишатися дуже небезпечно.

Зранку 24 лютого я збирала доньку до школи. Ввімкнула телевізор якраз у той момент, коли транслювали звернення президента, у якому йшлося про військовий стан. Той ранок запам’ятався на все життя.

Тільки-но почалася війна, ми відразу запаслися ліками й продуктами, облаштували місце у підвалі. Нам виплачували зарплату, але товари значно подорожчали, тому ми купували найнеобхідніше. Отримували гуманітарну допомогу.

Коли перебивали лінії електропередач, зникало світло, а без нього не було й води. Ми запасалися питною водою, але її все рівно не вистачало.

На роботу та з роботи ми ходили під обстрілами. Лягали й чекали, поки пролетять снаряди, а потім ішли далі.

Першою виїхала сестра. Її забрали родичі чоловіка. Потім на моє прохання директор хлібозаводу надав транспорт, на якому виїхали я з дітьми та мама. А батько добирався на евакуаційному автобусі. Раз на кілька днів я спілкуюся зі знайомими, які залишилися в Оріхові.

Чоловік працює, а я зареєстрована у Центрі зайнятості. У батьків немає змоги надовго залишатися з дітьми, тому я не зможу працювати повний робочий день.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Оріхів 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій