Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лідія Дяченко

«На початку ми ще ховались від обстрілів у рівчаках і в підвалах. А тепер у нас вже багато домів немає»

переглядів: 183

До війни я жила в Пологах, працювала на соняшниковому заводі. Ми олію робили, але рашисти наш завод розбомбили і наше містечко окупували. Я втратила роботу.

Коли на нас наступали і снаряди летіли, ми ховались в бомбосховищах. Не було світла, води - нічого. Ми тікали, ховалися. На вулиці хати побило. Страшно! Бігали від снарядів, падали в рівчаки, і ночували в підвалах. Так це тільки був початок, а що зараз там робиться… кажуть, багато домів немає.

Як обстріли трішки затихли, зять приїхав і забрав мене. Було багато перевірок, і на руку чіпляли білі стрічки – відзнаку, що ми мирні жителі. Тоді ще спочатку можна було вирватися і проїхати. Це було ще десь в березні, і після того я в рідних Пологах не була. Там залишилися сусіди, які дивляться за домом. Дім стоїть, тільки вікон немає.

Тимчасово живу у дочки, додому дуже хочеться. Поки не працюю, шукаю роботу. Нам трудові книжки не так давно роздали в Запоріжжі. Жінка з відділу кадрів також проривалася сюди, і ми получили трудові книжки. Але в мене передпенсійний вік – тепер роботи не знайдеш.

Хотілось би, щоб швидше війна скінчилась. Додому хочеться. В Запоріжжі зараз мир, а додому дзвоню – там ад, не знаю навіть, коли закінчиться це все. Надіємося, що все буде добре і ми повернемося додому.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Пологи 2022 Текст Історії мирних жінки молодь переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло робота внутрішньо переміщені особи 2022 Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій