Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ганна Володимирівна Акімова

«На моїх очах снаряд потрапив до сусіднього будинку, там загинули люди»

переглядів: 547

Під час війни ми переїхали з Мар'їнки до Новоукраїнки. До війни все було гаразд. Не вірилося, що таке може бути, бо обстріл почався несподівано для всіх.

Того вечора я поклала дитину спати, їй тоді було сім місяців. І раптом за вікном повз наш будинок пролетів снаряд. Наш будинок сімнадцятий, а попадання було у п'ятнадцятий. Потрапило на четвертий поверх і загинули люди.

Я злякалася, схопила дитину, вона скрикнула від цього жахливого реву. Ми з сином та мамою швидко спустилися до підвалу. Ми сиділи там годину чи дві, а потім військові нас евакуювали на Петрівку, до чотирнадцятої лікарні.

Це був найстрашніший момент, бо до того я не чула, як стріляють «Гради».

У Донецьку жив батько і ми поїхали до нього. Потім сиділи у тітки на Абакумова, у Кіровському районі. Після того, як дозволили в'їзд до Мар'їнки, ми ненадовго повернулися, але незабаром потрапили до Курахового, а згодом до Новоукраїнки. Протягом першого року ми пересувалися туди-сюди. Я була у декреті. Пізніше роботу втратила, бо вона була у Кіровському районі Донецька.

У безпеці себе не відчуваю. Ми живемо трохи далі від лінії фронту, але немає гарантії, що все буде гаразд. Добре допомагала гуманітарна допомога, з нею було значно легше. Найбільше нашій сім'ї допоміг Фонд Ріната Ахметова.

Мрію, щоб закінчилася війна, і все повернулося на своє місце, як було.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 2021 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти 2014 2015 переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення робота обстріли Донецька їжа Обстріли Мар'їнки
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій