Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ельнура Сахаддінівна Рагімова

"На фоні стресу у мене зникло молоко"

переглядів: 15

Я мати-одиначка. Маю двох дітей. Ми з селища Чаплинка. Переїхали до Одеси, тому що у Чаплинці було небезпечно. Там було багато вибухів і ми боялись за дітей. Тут нібито тихіше. 

Ми спали і десь о 4-5 ранку почули вибухи. У Чаплинку почали їхати танки з боку Криму. Їх було дуже багато. Дуже багато було російських солдатів. Вони заходили додому, розпитували. Ми боялися і не знали, чого від них очікувати. Солдати заходили і до нас у двір, і в будинок. Лякала невідомість. 

Ми сиділи у погребі. У мене на той час меншій дитині було три з половиною місяці. Я боялась, що вона захворіє. Я годувала грудьми і повинна була щось їсти, щоб прибувало молоко, але воно у мене зникло на фоні стресу. До війни у мене дуже багато було молока, а потім його кількість все зменшувалась. Потрібно було купити дитяче харчування, але це було неможливо, бо все розібрали. Мій шестирічний син дуже боявся. І ми змушені були виїхати з Чаплинки. 

Шокувала невідомість: не знали, що робити, куди йти, що буде завтра, що планувати. Думали поїхати за кордон, але це дуже важко. У мене немовля. Добре, що нам допомагають з продуктами. Працювати тепер неможливо, бо діти маленькі. Коштів не вистачає. Рідні допомогли на початку війни. Тепер ми проживаємо в Одесі у знайомих. 

Я виїхала з ріднею, бо сама з маленькими дітьми побоялась їхати. У дорозі було дуже холодно. Було дуже незручно: ні дитячого візочка, нічого. Ми їхали через Крим, Армянськ. Потім поїхали в Туреччину. Там усе дорого. Звідти повернулись в Україну. Знайомі нам допомогли винайняти квартиру в Одесі. Тут раніше було тихо, а кілька днів тому сталися ракетні удари. 

Ми дуже стомились поневірятись. Я стомилась думати, коли закінчиться війна і коли ми будемо жити спокійно і мирно. 

Я мрію, щоб війна закінчилась і всі наші діти були живі і здорові. Це моя найбільша мрія.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Чаплинка 2022 Текст Історії мирних жінки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення харчування дітей житло непродовольчі товари неповні сім'ї сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій