Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анастасія Ясінська

"На долю нашого народу випало багато випробувань"

переглядів: 6

Ясінська Анастасія, 8 клас
Росошанська гімназія
Вчитель, що надихнув на написання есе: Свалявчук Марина Іванівна

Моя Україна майбутнього

Україна майбутнього… Сильна, незалежна, демократична, успішна, розвинена держава. Це країна, у якій пануватиме мир і добробут, країна, де права громадян будуть захищені, а правосуддя - справедливе. Я часто задаю собі питання: “ А якою ж буде Україна після закінчення війни?”. Точної відповіді на нього я отримати не можу, але щиро вірю в те, що вона стрімко розвиватиметься, відбудуються всі міста і села, збережеться наша мова, нація та традиції.

На долю нашого народу випало багато випробувань: геноцид, голодомор, радянські часи, терор... Ми все подолали, адже українці- це люди, сильні духом. А зараз перед нами стоїть вибір: зберегти себе, свою ідентичність або жити за чужими правилами, традиціями, законами. У кожного з нас є віра в перемогу, можливість бути щасливими та незалежними.

До початку повномасштабного вторгнення ми вважали, що наша незалежність далася нам безкровно. Вже зараз ми усвідомлюємо, що шлях до вільної, незалежної, демократичної країни непростий. Бачимо, скільки людей вбито, зникло безвісти, викрадено і вивезено за межі України, скільки дітей залишилося сиротами, а сімей - без домівок.

Але, дякуючи нашим захисникам і захисницям, які поклали і, на жаль, продовжують класти своє життя за Батьківщину, захищаючи кожного з нас, не здаючись, ідуть до перемоги !

Тому, ми, як ніхто, розуміємо ціну нашої свободи! Тільки на пропагандистських плакатах війна може виглядати красиво і героїчно. В дійсності - це постійні протистояння, руйнування, жорстокість і байдужість до людей. Війна впливає на всі сфери життя, і ми починаємо пристосовуватися до неї, інколи плутаючи перемогу із миром. Мир для мене - це спокійне життя без тривоги, конфліктів, різних непорозумінь, коли кожна дитина іде в школу чи садок під мирним небом, у мирній країні, не лякаючись різних вибухів, ракетних обстрілів. Мир - це коли ти живеш без думок, чи настане завтра, а з вірою в завтрашній день. Країна, у якій панує мир - щаслива країна! Україна- це територія, на яку прийшли російські війська. Україна -це край, який ми успадкували від предків і маємо зберегти для наших нащадків. Я вважаю, що майбутнє нашої Батьківщини також залежить і від нас, самих людей. Бо саме ми будемо відновлювати кожен клаптик родючої землі, кожен куточок нашої чудової країни. Україна майбутнього- це сучасна країна із усіма вже відбудованими містами, відновленою економікою, добрими, привітними людьми і справедливими політиками. Країна з мальовничою природою, покращеною освітою, найкращими в світі лікарями, неперевершеною архітектурою і пам’ятками, а, головне - це країна, у якій немає корупції. Це Держава, в яку залюбки приїжджатимуть туристи з різних країн світу, країна з українськими милозвучними піснями, на яких зростала і зростатиме наша нація, адже пісня – душа народу! Наша рідна Україна не повинна втратити свої вишиванки, різнокольорові стрічки, музичні народні інструменти, танці, звичаї, традиції і, звичайно ж ,- мову. Не існує іншої мови, яка могла б об’єднати наш народ, окрім української.

Пам’ятаймо, ми -майбутнє України! Любімо рідну землю так , як заповідав великий Тарас, бережімо її волю, шануймо й поважаймо одне одного і свою гідність. І не забуваймо: у нашої держави велике майбутнє! ДО ПЕРЕМОГИ!!!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Росоша 2022 2023 Текст Історії мирних молодь діти безпека та життєзабезпечення перший день війни Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій