Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Катерина Валеріївна Гетьман

"На 8 місяці вагітності прожила чотири дні на блокпосту"

переглядів: 53

Були вдома та дізнались в ранці з новин про початок вторгнення. Коли виїжджали з окупованої території, то прожили чотири дні на блок посту, була на 8 місяці вагітності, було страшно від того що не випустять до України. Але все ж таки, ми змогли! І в Україні народили гарну донечку Юлію. Коли тільки виїхали то коштів було тільки на оренду житла, тому було дуже важко.

Через наше село почало їхати дуже багато ворожої техніки, була така група в соціальній мережі, де ми повідомляли рух ворожих колон, як тільки наближалась колона, то одразу бігли по домівках і не виходили доки не мине небезпека.

Після 6 місяців окупації, було вирішено виїхати, тому, що сину було 8 років, я вагітна, і залишатись там було небезпечно. Батьки залишається стерегти будинки, а я чоловік і син виїхали до Кривого Рогу. Коли тільки приїхали, то всі сусіди почали допомагати, хто чим може. До війни працювала продавцем в місцевому магазині. Зараз знаходжусь в декреті. Коли донька підросте маю наміри закінчити курси майстера манікюру і працювати на себе.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2022 2023 Текст Історії мирних жінки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я діти внутрішньо переміщені особи перший день війни окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій