Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Миколаївна Кузьменко

"Ми ледь вийшли живі з підвалу"

переглядів: 56

Я з родиною була вдома, збирала маленького синочка в дитячий садок...І тут ця клята фраза "Почалась війна". Куди бігти, їхати, що далі? Була надія на те, що 21століття, хіба таке може бути, будуть перемовини і весь цей жах закінчиться. Кожень день дивились новини (поки було світло), але все менше було шансів залишатись вдома. Переїхали в будинок до батьків, там було бомбосховище, декілька днів прожили у них в квартирі, обстріли були все сильнішим перебралися в бомбосховище. Маленький синочок (2 рочки) весь час плакав і кричав "Ні подвал, дядя буф". І тут сталося найстрашніше - попадання в наш будинок, в наш під'їзд, ми ледь вийшли живі з підвалу, біля під'їзду були наші машини, їх понівечило цеглою і осколками снарядів. Тікати далі було ні на чому. Це був відчай, що все...З кожним днем обстріли були частішими.

Їжі було достатньо, так як ми тільки приїхали з села від батьків, привезли всього. А от з водою почались проблеми, в маленькі перерви між обстрілами чоловік бігав в приватний сектор по воду, хоч на їжу. Моя родина(я, чоловік і двоє дітей) живемо разом. А от батьки, брат, сестра, всі залишились в окупації, так склались обставини.

Як мій чоловік під обстрілами ремонтував машину, хоча б одну, щоб ми виїхали з цього пекла. І це сталося, 2 квітня ми покинули рідне місто...

Підприємство, на якому я працювала 15 років, розбомблене. Зараз знаходимось у місті Дніпро, дитячі садки не працюють, дитину немає з ким залишити. А от навчатися пішла на другу вищу освіту.

У мене залишився блокнот, в якому ми малювали з дітьми під час цього пекла у підвалі, я коли беру його до рук, у мене мурашки по тілу, я згадую весь цей жах.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2022 2023 Текст Історії мирних жінки переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій