Доброго дня, любий Святий Миколаю! Зі своєю мрією до тебе звертається дівчинка на ім’я Аліна. Зараз мені чотирнадцять років, навчаюсь в 9 класі. Народилась я 7 січня 2008 року. Мешкаю в Донецькій області, місто Костянтинівка. Зараз це зона активних бойових дій. Моя родина – це матуся і я. Мама з батьком розлучені. Він нам не допомагає. Мама працює в закладі освіти секретаркою. Коли почалася війна в 2014 році мені було всього шість рочків. Але я добре пам’ятаю, як ми з мамою ховалися у підвалі, тому що було дуже страшно. І ось ця війна з новою силою вдарила по всій Україні 24 лютого 2022 року. І ми знову сидимо у підвалі. Цю дату я ніколи не забуду, дату коли Росія напала на мою країну - УКРАЇНУ.

В цьому році я вела себе добре. Я захоплююсь манікюром, і мама мені пообіцяла, якщо я закінчу навчальний рік на відмінно, то вона оплатить мені курси манікюру. Восьмий клас я закінчила відмінницею, але через війну мама не змогла здійснити мою мрію. Навчаюсь я гарно, намагаюсь у всьому мамі допомагати, і досі вірю в Твоє існування. Я не знаю, що можна розказати про те, як я провела цей рік. До 24 лютого були бажання та плани. На весняних канікулах ми з подружкою мріяли поїхати у сусіднє місто на каток, на літніх – кататися на велосипедах, купатися у ставку та багато іншого. Та, нажаль, ці мрії не дала здійснити війна. Літо, якого чекаєш з нетерпінням, цього року було не в радість. Замість цього – сирени, ракети та підвал. Війна внесла корективи у всі сфери нашого життя. Це стосується і навчання. Зараз воно дистанційне. Мені дуже потрібен ноутбук для уроків. Мій вже старенький. В ньому не працює камера, по екрану йдуть чорні полоси та дуже погано завантажуються сайти. Мені важко за ним працювати. А матуся, на жаль, не може мені купити новий, тому що в неї маленька заробітна плата. 7 січня в мене день народження, і можливо, Ти зможеш здійснити таку важливу та необхідну для мене мрію. Знаю, що Ти отримаєш багато листів від дітей, і для кожного його мрія найважливіша. Але я все одно буду чекати на чудо.

Святий Микола, для моєї рідної УКРАЇНИ я прошу мирного неба, для нашої армії ПЕРЕМОГИ, а саме так і буде, тому що наші військові найсміливіші, найсильніші та незламні духом, а всім дітям країни можливості зустріти свій день народження та інші свята вдома разом із батьками та друзями.