Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

Бережний Володимир

Посада директор Сеньківської ЗОШІ- ІІІ ступенів Бориспільської міської ради Київської області.

"Свято Останнього дзвоника. День закінчення навчального року традиційно вважається святом. Серце не знаходить втіхи у організації дійства, як це було дотепер… Але в дитячих серцях воно завжди буде святом.

Перед нашим колективом постало питання: «Як організувати цей захід в умовах воєнного часу?» – кінець кінцем обрали змішаний формат. На урочистий захід запросили вчителів, учнів та працівників закладу, які залишились на місці. Решта дітей доєднались до свята через zoom. Всі традиційні моменти свята – піднімання прапору, привітання одинадцятикласників, останній шкільний дзвінок підготували у відео форматі.
Як директор навчального закладу із досвідом, знаю наскільки важко знайти потрібні слова, щоб донести головну думку своєї промови, а тим більше зараз в умовах війни. Хочу поділитися думками з усіма колегами – освітянами.

Водночас всі ми опинилися на війні. В той час, коли наші героїчні захисники нещадно б’ються з ворогами на фронтах, ми з вами несемо вахту на своєму посту – освітянському.

Без перебільшення хочу сказати, що ми, вчителі можемо пишатися нашими вихованцями. Вони теж справжні герої. Адже вчитись в умовах війни, дистанційно, коли ти можеш перебувати в іншій країні або в підвальних приміщеннях під час повітряних тривог, з нестійким інтернет зв’язком – це теж героїзм.

Велика подяка нашим педагогам, що змогли творчо підійти до організації навчального процесу та батькам, які стали справжніми асистентами вчителя на уроках, особливо в початковій школі.

На завершення хочу сказати , що війна нас роз’єднує дистанційно, але ми повинні об’єднатись духовно, як велика непереможна нація.

Тримаймося купи! Разом до нашої ПЕРЕМОГИ! Все буде Україна".