Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Євгенія

«Ми лякаємося, коли чуємо гучні звуки»

переглядів: 853

У 13 років Євгенія стала свідком бойових дій у Маріуполі. Спогади про обстріл у дівчини збереглися донині. Але саме війна навчила, що життя залежить тільки від самої людини.

У 2014 році захопили центр Маріуполя. Ми не могли нікуди ні виїхати, ні вийти, ховалися в підвалах. Такі не зовсім приємні спогади. Були вибухи, стріляли з вікон, потім розстріл Східного... Ми тоді зрозуміли, що це не на місяць і не на два.

У вересні за містом я побачила військову техніку. У родичів вікна виходять на поле, тоді всі побачили військову техніку, яка стріляла. І потім наслідки розстрілу на Східному. В той момент я була вдома, ніхто з моїх рідних не постраждав.

Мені було тоді 13 років. Нікуди ми з батьками та родичами не поїхали. Але негативний досвід на нашому житті позначився – ми озираємося й лякаємося, коли чуємо гучні звуки. У нас дуже довго стояла сумка, яку ми могли взяти і спуститися в підвал, а також в підвалі ніколи нічого не прибирали протягом довгого часу – ковдри, воду, ліки та медикаменти, сірники, запальнички...

Війна навчила нас, як вести себе в стресових ситуаціях. Якщо якась ситуація, ми відразу стаємо зібранніше. Я зрозуміла, що моє життя залежить від мене, ні від кого більше.

Мрію, щоб все закінчилося і можна було спокійно поїхати до Донецька. Я люблю дуже це місто.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2014 Текст Історії мирних діти 2014 обстріли безпека та життєзабезпечення Обстріли Маріуполя
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій