Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марина Ткачова

«Ми втратили свій будинок»

переглядів: 825

Ми з чоловіком Кирилом однолітки. Познайомилися ще в школі. Закінчили Луганський педуніверситет ім. Шевченка і розписалися. Виховуємо 8-річну дочку Варвару й 12-річного сина Лева.

Ми втратили свій будинок

Життя йшло своєю чергою: Кирило пізнавав тонкощі каліграфії, вивчав шрифти, а я керувала власним розвивальним дитячим клубом. Підготовка до школи, творчі заняття, вивчення іноземних мов, дозвілля для молодих мам – мені ніколи було сидіти на місці.

25 травня 2014 року колектив клубу відзначив першу річницю, а за тиждень ми повісили на двері замок.

На нашій вулиці знаходилася військова частина, яку намагалися взяти штурмом. Безперервна стрілянина, і все це в день народження клубу.

Це стало останньою краплею, і ми вирішили переїхати в безпечніше місце.

31 травня ми вже були в Луцьку. Не планували надовго виїжджати. Я ще довго вірила в те, що це тимчасово. У нас було всього два рюкзаки з речами.

Ми – оптимісти і вважаємо, що будь-яка прикра життєва ситуація не має затуляти шлях до мрій і життєвих цілей. Ми втратили свій будинок і успішний проєкт, але необхідно продовжувати йти до мрії та розуміти, що гроші не найважливіші в цьому житті. Ніколи не потрібно відчувати себе жертвою. У людини є життя, і вона може витрачати його на те, що щодня буде говорити про своє горе і нещасну долю. А може навпаки – зібрати всю волю в кулак і зробити те, що змінить життя в позитивний бік.

Ми втратили свій будинок

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Луганськ 2014 Текст Історії мирних жінки 2014 переїзд втрата роботи робота
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій