Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анастасія Сидорченко

«Нас не хотіли впускати тільки тому, що ми з Луганська. Був стереотип, що ми – погані»

переглядів: 672

Війна – це дуже важко та страшно. Я не бачила саму війну, тому що ми виїхали з мамою з Луганська в травні або червні 2014-го, а я повернулася в жовтні. Коли я була одна в будинку, почалися обстріли. Це було несподівано, голосно. Довелося від страху стрибнути під стіл.

Неприємні моменти не закінчилися на цьому. Адже коли ми виїхали з Луганська в Дніпропетровськ, там боялися людей із Донбасу, вважали не такими, як місцеві жителі. Були розмови, що ми несемо за собою війну. Але ми просто хотіли сховатися від того, що в нас відбувається.

Ми з мамою шукали квартиру, і нас не хотіли впускати тільки тому, що ми з Луганська. На початку конфлікту мало хто хотів брати нас на роботу або надавати житло. Був стереотип, що ми – погані.

Так ось, ми повернулися, я побувала під обстрілом і поїхала остаточно. У мене почалася справжнє кочове життя. Відбулася розлука з містом, сім’єю. Я їздила працювати в інші міста, потім поверталася додому.

Тепер я в Києві, а батьки залишилися вдома. У столиці ми з моїм хлопцем знімаємо квартиру. А так хочеться своє житло!

Чи відчуваю я себе в безпеці? Війна раптово почалася один раз – і це може повторитися. Я просто розумію, що зараз я віддалена від військових дій. Залишився внутрішній неспокій за себе, за батьків. Вони стали для мене головною цінністю. Але в Києві мені просто спокійніше, ніж там. Та й я виросла, стала сильнішою, більш самостійною, змінила професію.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Луганськ 2014 2015 Текст Історії мирних жінки 2014 2015 переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій