Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Володимирівна Бабій

«Ми зрозуміли, що Бог нас врятував, що це була цегла, а не уламок і вирішили, що треба їхати»

переглядів: 157

«24 лютого ми дізналися, що почалася війна, але якось не вірилося. А вже 25-го почали спускатися до підвалу, бо все було ближче та голосніше», - розповідає Юлія Бабій із Василівського району. Коли почалися обстріли, то в їхньому населеному пункті відключили світло і не було ні зв'язку, ні інтернету. Тиждень вона зі своїми рідними прожила у льоху. Під час одного обстрілу, недалеко від них впав снаряд і в будинку вилетіли вікна, уламками прошило горище, а вибуховою хвилею її синові в бік прилетіла половина цегли. Жінка зрозуміла, що хлопчика врятував Бог і це явний сигнал, що треба їхати з дому. Вони виїхали до Запоріжжя після обіду, а ввечері того ж дня їхнє село окупували росіяни. Наразі вони шукають житло в обласному центрі. Там вони планують залишитися до кінця війни, а потім повертатимуться додому.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Василівський район 2022 Аудіо Історії мирних жінки діти переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода здоров'я житло робота сім'ї з двома і більше дітьми внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа 2022 окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій