Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина Карнаух

«Ми дивом залишилися живі, а ось п’ятеро місцевих жителів загинули»

переглядів: 790

Ми вже два роки не можемо повернутися до Оленівки. Житло після влучення в нього снаряда наполовину зруйноване. Зараз ми живемо в селі Прохорівка Волноваського району. Нам, переселенців, допомагають небайдужі люди.

У моєї п’ятирічної доньки Діани єдина розвага – морська свинка Носик. Вона називає звірка своїм другом. У селі мало однолітків і зовсім немає дитячих майданчиків.

Я, моя дочка та мої батьки – переселенці з літа 2014 року. Снаряди в Оленівці вибухали всюди тоді, двічі в город влучали міни, а потім у будинок залетіла міна та зруйнувала стіну.

Ті дні були найстрашнішими в моєму житті. Ми дивом залишилися живі, а ось п’ятеро місцевих жителів загинули. Сусідку вбило прямо у дворі.

Коли ми переїхали, я втратила роботу. На новому місці вчилися виживати майже без грошей. Досі рятують город, домашнє господарство та односельці. Допомагають усім, що в них є.

Прохорівка не на передовій, але війну ми тут чуємо.

Наступного року Діана піде в перший клас. Але з вибором школи ми поки не поспішаємо, сподіваємося, що наступну осінь зустрінемо в рідній Оленівці.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Оленівка 2014 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій