Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Галина Іванівна Шиндер

«Муж каже: «Хочеш – їдь, а я нікуда не поїду»

переглядів: 501

2014 год запомнився, як войшли танки, войска, то ми не знали, куди біжать і що дєлать.

Потом в наш дом прилетів снаряд. Я у сльозах, ні окон, ні дверей, все розбито, шторки мотиляються, все свистить. Люди, які могли, одразу сідали в автобуси і уїзжали. Я тоже в сльозах, собралась в паніці їхать, а муж каже: «Хочеш – їдь, а я нікуда не поїду». Ну і всьо, я тоже не брошу. Так ми й осталися.

Начали забивать досками окна, двері. Так ми жили два года: без свєта, без окон, без дверей. Топили на уліце, сиділи при свічах, темная ніч – не зварити, не спекти хліба, ні води.

Церква нам, по возможності, привозила іногда воду в бутилках, хліб привозили раз в неділю по дві буханки. Так ми жили почті два года.

Начали потом волонтери заїжать, воєнні начали больше з нами общаться, ми їм помагали, вони нам помагали. Обходились тим, що є, тяжело, но жили. Тікати нам вже не було куди: і ті, що повтікали, начали потом возвращаться.

Муж каже: «Хочеш – їдь, а я нікуда не поїду

Райадміністрація та всі, чим могли, помагали, все давали, щоб ми могли їсти зварити, жизнь чуть-чуть налаживалася. Потім, уже в 2019 году начали чуть-чуть ремонтіровать все. Організації «Человєк в біді», Красний Крест помагали. Кришу поремонтіровали, окна поставили, так  до сих пір живем.

Нема ні магазина, ні хліба, так і привозить нам церква, як і раніше. Правда, тепер за дєньги покупаємо хліб. І воду привозить нам раз в неділю «Человєк в біді».

Нам помагали і продуктами. Продуктові набори давав тільки Красний Крест і Рінат Ахметов. Помощі мали большущую роль. Якби не вони, не знаю, як би ми жили. Всєм большое спасібо, що помагали.

На психіку давить, що не бачимо ні дітей, ні внуков. Автобус ходить два рази в неділю. Як то кажуть, по-бєдному, брошені ми.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Водяне 2014 2019 2021 Текст Історії мирних пенсіонери 2014 2019 зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення житло літні люди (60+) 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій