Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана

«Моїх дітей росіяни тримали під автоматами»

переглядів: 101

Ми з Чернігівської області, Ніжинський район. Мені 46 років. 

Діти включили телебачення о сьомій ранку - там і сказали, що війна. Ми не думали, що дійдуть до нас, але так вийшло. 27 лютого до нас зайшли росіяни. Моїх дітей тримали під автоматами. 

Росіяни через нас проїжджали цілий місяць, тому ми вдома не жили - пішли до батьків на іншу вулицю.

Мені і по цей день сняться і танки і літаки. Звісно, психологічно важко все це пережити. Що з нашими містами зробили і що там твориться! Дивлюсь на це все зі сльозами.

Спочатку окупанти магазин ограбили, потім залишки поділили місцеві між собою, а ми сиділи без хліба, без муки. Дуже тяжко було. 

Шокувало, що роботи немає і до сих пір. Звісно, ми живемо в селі - картопля є своя. Але не одітися, ні взутися - на це коштів немає.

Якось вже ні в що не вірю, нічого не чекаю: просто чекаю, коли буде перемога.

Хочу просто, щоб діти жили в безпеці, мали якийсь дохід: щоб не просто існували, а нормально жили. Щоб було що на столі, і одягнутися було в що. Як показує життя, для щастя небагато і потрібно. Мені головне - щоб діти були здорові, а все інше зробиться.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Чернігівська область 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари діти перший день війни їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій