Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анастасія Лойтра

«Моє сердце билось так швидко, що я думала ніби воно перестане стукати зовсім»

переглядів: 53

Лойтра Анастасія , учениця 10 класу Одеського ліцею №1 імені Алли Петрівни Бистріної

Вчитель, що надихнув на написання есе - Чернята Наталі Олександрівна

Війна. Моя історія

24 лютого 2022 рік-це день, який запам’ятався для всього народу України. Війна назавжди розділила життя українців на до і після. Я прокинулася о п’ятій ранку від гучних обстрілів. Мої руки почали тремтіти, перехопило подих, але я знайшла в собі сили відкрити новини. Це була погана ідея, бо я побачила дуже страшний текст: “Почалась війна!”

Я побігла до своїх батьків, мене намагались заспокоїти та постійно повторювали: “Все гаразд, не хвилюйся, це незабаром закінчиться, ми виживемо”. Далі чулися вибухи так, ніби вони під моїм будинком, на небі я бачила, як літають ракети.

Ми вирішили спуститися у бомбосховище. Поки ми намагались швидко натягнути на себе теплі речі та посадити нашого переляканого кота, з вулиці чулися крики та плач людей, а наш будинок трусився. Я усвідомила, що почалося найстрашніше-війна.

Через деякий час все стихло, ми вийшли на вулицю. Я відчувала паніку та дикий страх. Моє сердце билось так швидко, що я думала ніби воно перестане стукати зовсім. Ми зайшли в свій дім, а на підлозі лежав розбитий посуд.

Кіт вирвався з моїх холодних, тремтячих рук і побіг у своє улюблене місце під ліжком. О восьмій ранку, батьки залишили нас з тваринкою вдома, а самі поїхали у магазин та аптеку, щоб закупити найголовніше. У цей час я позвонила своїй подрузі, з метою трохи відволіктись та заспокоїтися. Однак, на жаль, вона й сама була в такому ж стані, як і я. Уся Україна зараз хвилювалася за свої життя, майбутнє та долю нашої Батьківщини.

Цей день кардинально змінив життя нашої родини. Перші 3 тижня ми те й робили, що читали новини та плакали від загибелі кожної людини. Життя-найголовніша річ, яку ми не цінували та не придавали великого значення. Невже діти, молодь, старі та тварини заслуговували на це?

Деякі вирішили не продовжувати жити в паніці за своє життя, тому переїхали до інших країн. Ми також піддались цієї участі. Зараз ми живемо в столиці Румунії вже протягом року. Тут гарно, спокійно, але все таке чуже, незвичне.

Досі не можу прийняти той факт, що я знаходжусь тут, а не у своєму рідному місті-Одессі. Ми продовжуємо хвилюватися за своїх близьких, допомагаємо грошима волонтерам та ЗСУ.

Дякую вам, нашому сміливому народу, який дає надію у щасливе майбутнє та життя. Слава нашим воїнам та волонтерам! Слава Україні!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Одеса 2022 2023 Текст Історії мирних діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій