Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина Іванівна Монастирна

«Моя квартира згоріла після влучання снаряда»

переглядів: 32

В перший день війни я побачила колони танків та БТРів. Вони стояли біля на моїй вулиці, я була шокована. Так моє село опинилось в окупації з початку вторгнення росії в Україну. Окупанти приходили до мене, обшукували квартиру перевіряли документи. Потім у мене забрали телефон, і я залишилась без зв’язку. З селища мешканців не випускали, нам росіяни казали: "Помрете тут разом із нами". 

Обстріли були дуже сильними. До моєї квартири прилетів снаряд, почалася пожежа. На той момент я була у підвалі. Коли почала задихатись, вибігла на вулицю, а росіяни штовхали мене знову у підвал, щоб я там задихнулась. Я їх оббігла і побачила, як вони обстрілюють село з танків. 

Не дивлячись на цей жах, я залишалась в селі і під обстрілами сажала город. Навіть змогла зібрати малину. 

Одного дня росіяни дали зелений коридор. Колоною машин з місцевими я виїхала з села. У мене нічого не залишилось, все згоріло разом з квартирою. Я приїхала до Запоріжжя. Зараз живу одна. Чекаю на перемогу, дуже хочу повернутись додому.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Нестерянка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій