Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Володимирівна Мадій

«Моя душа – розірвана»

переглядів: 194

Родина Вікторії тікала з розтрощеного Маріуполя, дорога була надзвичайно складною. На їхньому шляху траплялися різні люди: одні хотіли заробити на чужому горі, інші – допомагали, чим могли.

Я спокійно спала, коли раптом зателефонувала дочка і сказала, що почалася війна. Я не повірила, все було як в тумані. А далі...

Все це боляче. Ми у цій війні все втратили. Це наша друга війна, бо перша почалася для мене і моїх дітей ще у 2014 році.

Ми пересувалися з Маріуполя до Білосарайської коси - це дуже близько від самого Маріуполя. Там теж не було їжі, світла. Ми з дітьми ходили по хатах, бо в магазинах було пусто. Так ось, мене шокували ті місцеві люди, які в такий важкий час брали з нас за їжу втридорога. Це був жах! Але ми купували, бо дітям треба було щось їсти. Втім, там були і добрі люди, дай Бог їм здоров’я.

Для моєї сім’ї це друга вже війна, бо ми бігли з Донецька ще у 2014-му. Для нас це дуже важко і морально, і матеріально. В цю війну ми лишилися усього. Бігли з однією торбиною, залишивши всі свої речі: все, що у нас було в квартирі. 

Моя сім’я врешті змогла виїхати з Маріуполя. Зараз ми доїхали до Києва, добиралися довго. Спочатку нас в Бердянську приютив наш знайомий, ми були на базі «Артурс» безкоштовно. Потім ще одна знайома приютила нас на деякий час у Києві лише за квартплату. А ще ми дуже-дуже вдячні допомозі Фонду Ріната Ахметова! Бо ми втратили все, і коли в тебе на руках є неповнолітні діти, а чоловік хворий, йому вже 67, а ти в свої 55 не можеш знайти роботу, дуже без допомоги важко.

В мене є розірвана душа, і вона дуже болить, як і болить вона у моїх дітей.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2014 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти 2014 переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я харчування дітей житло діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя обстріли Донецька їжа 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій