Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юрій Романенко

«Мої діти були поранені»

переглядів: 648

Жителю Мар’їнки довелося пережити і обстріли, і травми своїх дітей. Зараз у місті тихо, але повного спокою немає. Люди досі бояться, що війна почнеться знову.

З 2014 року ми ховалися по підвалах, світла і води не було. Дотепер немає води. У Мар’їнці немає роботи, газу, стріляють.

Початком війни стали переживання та страх, коли стріляли. Коли стали менше стріляти, стало спокійно та тихо, я зрозумів, що все змінилося. А так боялися. Коли стріляли, тікаєш у хату ховатися, щоб не потрапила куля або уламком не поранило. Так і жили.

Ми чули, як вибухало, як кричали люди. Навіть мої діти були поранені. Довго з ними знаходився в лікарні. Лікарі зробили все, що в їхніх силах, допомогли дітям відновитися і пережити цю війну.

Мої діти були поранені

Зараз я радію, коли мої діти радіють, сміються, грають, коли тихо. Ми почали себе почувати вільно і дітей водити в садок і школу, ходити на роботу.

Але не можу сказати, що відчуваю себе в цілковитій безпеці, тому що в будь-який момент можуть початися обстріли. Тому намагаємося із сусідами і рідними підтримувати один одного, допомагати, не боятися.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 2021 Текст Історії мирних чоловіки поранені обстріли безпека та життєзабезпечення вода сім'ї з двома і більше дітьми діти
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій