Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Дейдей

"Миттєво загинула біля сусідських воріт"

переглядів: 61

54-річна Наталія Дейдей загинула 22 травня 2022 року під час обстрілів села Пологи на Запоріжжі.

Миттєво загинула біля сусідських воріт

Наталія була родом із села Інженерне, що за 90 кілометрів від Запоріжжя. Навчалася в Новокарлівській школі, потім – у Пологівському професійно-технічному училищі. Більшу частину життя мешкала в селі Пологи Пологівського району, де з 1989 року працювала листоношею, а з 2006-го – керівницею поштового відділення. У вільний час любила читати. У будинку Наталії була велика бібліотека. Також вона смачно готувала, любила кулінарити за новими рецептами. Доглядала за квітами.

«Уже навіть будучи в окупації, мама до останнього виконувала свої обов'язки на роботі. Доки передавали кошти з обласного центру на виплату пенсій, доти разом із колегою, ризикуючи життям, під обстрілами, намагалася всім допомогти. Вона казала, що люди на неї чекають і це її обов'язок. А ще вона вірила в те, що ЗСУ звільнять село і Україна переможе. Мама надихала своєю хоробрістю інших», – розповіла донька загиблої Яна.

22 травня 2022 року Наталія Дейдей ішла до сусідів, коли почався обстріл. Вона отримала осколкові поранення, від яких миттєво загинула біля сусідських воріт.

У Наталії Дейдей залишилися мама Марія, син Руслан, донька Яна, онук Олександр та зять Сергій. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Пологи 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій