Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Єлизавета Ліненко

«Переселенці – це люди із зламаною долею»

переглядів: 158

Ліненко Єлизавета, 15 років, Запорізька область, місто Пологи, комунальна установа «Пологівський колегіум № 1 Пологівської міської ради Запорізької області», 10 клас

Вчителька Корнєйко Наталія Іванівна

Війна. Жах. Сльози…

Щодо мене, це страх і розруха. Неспокій і біль. Кожен з нас не хотів би відчути на власному досвіді ці хвилювання. У ранньому дитинстві я з острахом слухала про часи моїх прадідів, їхні фронтові подвиги, успіхи й невдачі. Тоді навіть не могла уявити, що водночас жахливі і вражаючі історії перетворяться на реальність.

12 квітня 2014 року. Я погано пам’ятаю день, коли почалась війна. Новини, дзвінки близьких… і лиш одне питання: «А що буде далі?» З того моменту моє життя змінилося. Щодня літаки над головою кружляють, наче ворони страшні. І чути, як гримлять, аж вуха закладає. Так лячно, туга пробирає наскрізь… Чи заслужили ми ось цих жахіть?

Згодом у наше містечко змушені були переїхати моя тітка з дітьми. Їх тато залишився там, у центрі вогню і боротьби. Дуже страшно дивитись, як маленький хлопчик, виростаючи, не має можливості спілкуватися з батьком. Лише день у день дитина не покидає надії на зустріч з ним. Родина розлучається. Чи на довго? На дні чи на роки?

Мабуть, так не має бути. Як говорить прислів’я, війна людей їсть, а кров’ю запиває. і це дійсно так!

Переселенці – це люди із зламаною долею. Вони просто мали тікати з тих місць, покидаючи своє житло, роботу, навчання і навіть рідних. То в жар кидає, то морозом проймає від самих тільки думок про це.

Але не війна – війною. Сьогодні це для нас, дітей відчаю, ніби щось звичайне та буденне. Не варто шукати ні справедливості, ні допомоги. Здається, кожен сам за себе.

Я вдячна нашим захисникам, нашим воїнам. Як то кажуть, наш народ готовий небо прихилити за свою свободу. Вони гідно стоять на обороні наших земель. Ненька Україна під захистом справді мужніх людей, сильним духом і тілом. І я свято вірю в закінчення цих темних часів. Настане день, коли кожен із нас вільно видихне, повернеться додому й зможе подякувати Богу. Я знаю,що настане мир і спокій! Я впевнена в цьому!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Пологи 2014 2021 Текст Історії мирних молодь 2014 психологічні травми безпека та життєзабезпечення діти перший день війни 2021 Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій