Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марина Сергіївна

«Місяць наша родина знаходилась в окупації - було дуже страшно та лячно»

переглядів: 76

27 лютого 2022 року наша родина виїхала з промислового міста Рубіжне (Луганська область) до сільської місцевості у Кремінських лісах Там ми мали дачну ділянку з надією, що там буде більш надійно, ніж у великому місті. Потім 3 березня 2022 року - вже зайшли окупаційні війська рф і більше наша родина вже не змогла попасти у наше місто Рубіжне.

Місяць наша родина знаходилась в окупації - військові дії були біля нашого села, було дуже страшно та лячно… Російські війська заселялись у пусті будинки місцевих мешканців.

Розуміючи, що ситуація не зміниться, ми вирішили виїжджати. 26 березня ми виїхали в окупований Старобільск (Луганської області), а на наступний день - вже до Дніпра, а звідти до міста Рівне, куди релокувався освітній заклад, в якому працюю.  

Шокували вбивства мирних мешканців: за місяць ми знали, що були вбиті деякі місцеві мешканці села. Вже після переїзду дізнались про страшні жахіття, котрі коїлися у місті Рубіжне, особливо з патріотами своєї Батьківщини.

За місяць окупації стикнулись з нестачею продуктів першої необхідності, медикаментами, оскільки нічого не працювало. На згадку залишилась стара чашка, з якої ми пили воду з чистої джерельної криниці, яка була у нашому селі. Ця вода врятувала все село від смерті. Дитина жила з нами на окупованій території під постійними боями…

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Рубіжне 2022 2023 Текст Історії мирних жінки діти переїзд поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій