Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина Роленко

"Мій народ готовий на все заради свободи та справедливості"

переглядів: 59

Валентина Роленко, Андріївський ліцей №1 Донецької селищної ради Ізюмського району Харківської області

"Моя Україна майбутнього"

Моя незламно Україно, насамперед хочу висловити тобі вдячність за те, що можу називатись українкою. Ми – нація нескорених, вільних та сильних духом людей, які упродовж історії свого існування виборюють державність та незалежність ціною власного життя.

Мій народ готовий на все заради свободи та справедливості. У такий складний час усі починають цінувати те, що раніше було буденністю, згуртовуються і спільними зусиллями долають труднощі. Важко жити та втрачати «цвіт нації», який гине за мирне майбуття, за волю. Гірко усвідомлювати, що раптово може обірватися людське життя, тому важливо пам’ятати яким тернистим є цей шлях до незалежності, щоб вчити наступне покоління свідомості та людяності, патріотизму та честі. Серця б’ються в унісон, а жага до звільнення України з хижацьких лещат ворога дає впевненість і розуміння, що переможемо – ми!

Ворог помилився, вважаючи, що можна привласнити українські землі та поставити народ на коліна. Ніколи не буде такого! Сила співвітчизників у патріотизмі та міцності, ми - не з тих, хто може легко здатися! Згуртована в одне ціле нація – це загроза супостатам, які хочуть загарбати наші території. На думку спадає кіноповість Олександра Довженка «Україна в огні», в якій головний герой Василь Кравчина підбадьорював бійців - побратимів: «Ми б'ємося за те, чому нема ціни у всьому світі, — за Вкраїну... за єдиний народ, що не знайшов собі в століттях Європи людського життя на своїй землі, за народ розгортаний, роздертий». Боротьба за справедливість та запобігання подібним смертоносним подіям у майбутньому є нашим моральним та правовим обов’язком. Російські варвари повинні знати: Україна ніколи не пробачить незліченної кількості сліз та горя, вбивств та загибелі громадян, каліцтв, осиротілого дитинства.

Я щоденно уявляю майбутнє рідної землі, так хочеться легко і спокійно вдихнути на повні груди, ніколи не чути звуків тривожних сирен, а найголовніше - не проводжати на небеса жовто-блакитних ангелів.

Що таке мир? Мир - це радісне життя в умовах співпраці, взаєморозуміння та відкритості. Особисто для мене, цей термін значить не лише відсутність війни, але і загальний стан порядку, захищеності, толерантності, солідарності в суспільстві, можливість зосередитися на власному розвитку, творчості, сім’ї, родині. Також нам потрібно змінити ставлення до навколишнього середовища, дбайливо та розумно використовувати земельні ресурси.

Українці бачать подальше життя щасливим, а з кожної оселі лунатимуть веселий дитячий сміх та чарівні українські пісні. Завдяки захисникам держави, стійкості та згуртованості волелюбних українців, ми здобудемо довгоочікувану Перемогу, про яку сповістить літак «Мрія» у супроводі прекрасних білосніжних голубів.

Життя продовжується і нашим громадянам потрібно натхненно працювати для відновлення країни. У подальшому зникнуть страх і хвилювання, небо буде чистим та блакитним, суспільство – успішним, а двері в укриття назавжди сховають той жах, який колись відчували люди. Перед Україною постало багато викликів, зате ми маємо величезний потенціал для яскравого розвитку. Шлях до свободи є важким, але з рішучістю, терпінням народу та підтримкою партнерів, держава досягне своїх цілей, стане членом Європейського Союзу, а можливо, очолить Організацію Об’єднаних Націй.

Особисто я тримаю освітянський фронт, займаюсь улюбленою справою. Найголовніша мета - виховати щасливих, успішних та самодостатніх людей. Навчання - це ключ до розвитку країни, тому беру участь у різноманітних проєктах та спонукаю до цього молоде покоління.

Ми маємо зберегти пам’ять про минуле, щоб використати її для навчання та змін, не залишаючи простору для невдач та програшів, запобігти повторенню історичних помилок і покращити життя після війни. Народ повинен цінувати кожну мить існування, бути вдячним тим, хто відвойовує свободу українцям та Європі. Мир і Перемога обов’язково настануть, важливо не зупинятись, вірити і робити все, для того, щоб українська нація процвітала навіки!

Українці - крутий народ, який точно має суперсилу – це любов до Батьківщини і незламність духу, єдність і віра в краще майбуття. Чудова поетеса Ліна Костенко на увесь Всесвіт заявила: «А ви думали, що Україна так просто. Україна — це супер. Україна — це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни». Я впевнена, що доба руїни, яка безжально спустошила наш край - припиниться. Так, жорстока, кровопролитна війна вже назавжди залишила у кожному з нас болісний слід, але потрібно знайти в собі сили підійматись і йти до кінця.

Отже, цивільні – це надійний тил нашої держави. Саме ми повинні брати активну участь у відбудові рідного краю. Поважати і шанувати наших героїв, не забувати якою ціною дався нам тріумф. Здобудемо перемогу, подолаємо проблеми, негаразди, впровадимо сучасні стандарти в усіх сферах життя, збережемо культурну спадщину і станемо сильною, впливовою, сучасною, демократичною країною.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донець 2023 Текст Історії мирних жінки психологічні травми безпека та життєзабезпечення Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій