Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Вікторівна Шабанова

«Мій чоловік зник, коли пішов шукати продукти»

переглядів: 119

Я працювала директоркою аптеки в Маріуполі. В перший день війни ми намагалися забезпечити медикаментами лікарні та людей. Ми жили під обстрілами майже місяць. Ми пережили нелюдські умови існування. Не було світла, зв’язку, води й газу. Важко було все, у нас майже не було їжі. У дворі у нас був колодязь, ми її якось вживали. Вона була непитна. Ми жили біля порту і сподівались, що його бомбити не будуть. Але так не сталося. 

У нашому домі жило дев’ятнадцять осіб. Коли їжа почала закінчуватись, мій чоловік з родичем пішли шукати харчі. Вони зникли і не повернулись до сьогодні.

Все навкруги палало, вибухало. Ми чекали на них п’ять днів, потім вирішили виходити з міста пішки. Навкруги були обгорілі будинки та машини. 

Ми дійшли до першого блокпосту росіян, вони нас перевірили та запропонували сісти в автобус МНС. Ми боялись, що нас вивезуть до росії. Але ми все ж таки сіли. Нас привезли до Мангуша. Нас висадили біля якогось дитячого садочка. Ми пішли до автостанції. Там нам допомогли знайомі і ми знайшли машину, щоб виїхати до Бердянська. Там ми жили у готелі чотири дні. Потім ми деякий час жили в Мангуші. Звідти ми вже виїхали до Запоріжжя. Нас там ніхто не зустрічав. Біля Епіцентру ми чекали дві години, коли нас заберуть. Я з родиною приїхала до Миргорода. Я тут працюю, але вірю в деокупацію Маріуполя.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення вода здоров'я житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа окупація фільтрація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій