Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анастасія Греченюк

«Ми знайшли об’їзний шлях і обманом виїхали»

переглядів: 97

Мені 18 років. Я з Маріуполя. З першого дня там був страх, паніка, обстріли, підвал. Я пробула там із самого початку до 10 квітня. 

Не було майже нічого, залишились тільки якісь мінімальні запаси. Воду брали в сусіда, у якого була свердловина, але потрібно було стояти в черзі, тому що туди збігалися всі. 

Шокувало все, що там відбувалося: трупи, жорстокість, обстріли. Ми жили в тій частині міста, яка постраждала однією з перших. За день до того, як ми виїхали, до мене чіплявся кадирівець, і ми вирішили поїхати. 

Десятого ми виїхали, а 16 квітня вже були у вільній Україні. Нас не пропускали, потім ми знайшли об’їзний шлях і обманом виїхали. Сказали, що нам просто треба переночувати в селі, трохи відпочити. Нас було восьмеро в одній машині, і нам дозволили поїхати на одну ніч – за умови, що ми повернемося. Але, звісно, ми не повернулися.

Мій батько військовий - з 2020 року підписав контракт, зараз на війні.

Є надія, що це відбудеться якомога швидше, але я думаю, що війна триватиме ще рік точно. 

Я буду довчатися в університеті в Києві. І сподіваюсь, що поки я довчуся, Маріуполь звільнять, і я повернуся у своє рідне місто.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки молодь переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій